Nyomtatás

A Szolgáltatásról

Az A Te Szülésed Kft. által nyújtott intézeten kívüli szülészeti ellátás
2016. május 1-től érvényes díja 180 000 forint.


Ez a díj a következő szolgáltatásokat tartalmazza:

- Első vizit (személyes igényfelmérés, tájékoztatás)

- Várandósgondozási vizitek a szolgáltató székhelyén az alábbiak szerint:

  • a várandósság 28. hetéig havonta
  • a 28. és 36. hét között kéthetente
  • a 36. héttől hetente

- A 36. héten vizit a szülés választott helyszínén, ismerkedés a helyszínnel, törvényes minimum feltételek ellenőrzése, dokumentálása

- Vajúdás és szülés alatti szülészeti ellátás (eszközhasználattal és a felhasznált anyagokkal együtt)

- Szülés utáni vizitek:

  • az első és harmadik napon az anya otthonában, a második napon telefonos konzultáció, szükség esetén látogatás
  • szülés után 2 és 6 héttel a szolgáltató székhelyén

- Az anya és újszülött ellátása az újszülött 6 hetes koráig, szoptatási tanácsadás

A szolgáltatás díja független attól, hogy az anya a várandósság mely szakaszában jelentkezik (a törvényi határidő a 36. hét, de a megfelelő személyes kapcsolat kialakítása és a terhesség alatti életviteli és egészségügyi tanácsadás érdekében javasolt minél előbb, akár már a fogantatás előtt konzultálni).

A díj magában foglalja a szülés kísérése során legalább két szülésznő jelenlétét, szükség esetén a kórházba szállítást/bekísérést (a szülésznők által indokoltnak ítélt esetekben), a szülésen dúlaként való további részvételt, a fentieken túli látogatásokat (szükség esetén), a látogatások alkalmával elvégzett rutinvizsgálatokat, tájékoztató anyagokat és a szolgáltató könyvtári anyagainak kölcsönzését (könyvek, dvd-k).

A fenti díj nem tartalmazza a helyszíni látogatásokhoz szükséges kiszállás költségét (benzin, autópálya díj), az igény szerint választható szülőmedence bérleti díját és a neonatológus által elvégzett vizsgálat díját.


A szolgáltatási díj ütemezése:

A szolgáltatás díjának teljes összege a kiszállási és egyéb költségekkel együtt a várandósság 37. hetéig fizetendő. Amennyiben a szülés kórházban kezdődik, vagy kevesebb helyszíni látogatás történik, mint az előzőleg megbecsült, a szolgáltató a különbözetet viszatéríti.

Útiköltség kiszámítása: 30 forint/km.

Amennyiben az ügyfél a megbízási szerződést felmondja, az addig felmerült kiszállási költségek mellett a szolgáltató vizitenként 10.000 Ft szolgáltatási díjat számol fel. Amennyiben a szülésznő a vajúdás és szülés kísérését a helyszínen megkezdte, a szolgáltatás teljes díja fizetendő – függetlenül attól, ha az anya vagy a gyermek egészsége érdekében vagy az anya kérésére a szülés intézetben fejeződik be. Bár mindent megteszünk azért, hogy az elvállalt szüléseket a választott helyszínen kísérhessük, azonban ha több anya vajúdása indul meg egyidőben, akkor azt kérhetjük, hogy az a kismama is a születésotthonba menjen, aki a saját otthonában tervezte elsődlegesen a szülését.

A szolgáltatás egészségpénztáraknak elszámolható.

Elsőszülők esetében különösen ajánlott szülésfelkészítő tanfolyamon való részvétel, mely lehet csoportos vagy egyéni. Szegeden Puroszné Nagy Magdolnát, Kecskeméten Néma Attiláné Ellát (elladula.hu), Szolnokon Kiss Olgát ajánljuk.

Statisztikánk:

2012: 24 szülés, ebből 5 beszállítás
2013: 29 szülés, ebből 3 beszállítás
2014: 42 szülés, ebből 6 beszállítás
2015: 52 szülés, ebből 7 beszállítás
2016: 60 szülés, ebből 9 beszállítás

Top